KPI Rapportages/Dashboards voor de Transportsector

De Transportsector is een dynamische branche die gekenmerkt wordt door snelle veranderingen, personeelstekorten en tarieven die onder druk staan. Daarom worden in deze branche processen veelal continu aangepast en geoptimaliseerd. Inzicht in cijfers is essentieel om snel beslissingen te kunnen nemen op ieder gewenst moment op zowel operationeel als tactisch/strategisch niveau. 

TransPower

Puur ICT en E3 Logistiek Consultancy BV hebben voor de gebruikers van Transpas TMS software gezamenlijk een oplossing ontwikkeld die het mogelijk maakt om data om te zetten naar Visuele rapportages en dashboards; TransPowerBinnen TransPower is een koppeling gemaakt van het krachtige platform Microsoft 365 en de database van Transpas TMS. De koppeling tussen beide systemen maakt het mogelijk om data vanuit de database op vooraf ingestelde momenten in PowerBI te importeren.  

Welke vragen beantwoord TransPower?

Doordat Power BI in staat is om data uit verschillende bronnen te combineren geeft het volledig nieuwe inzichten die voorheen niet mogelijk waren. Het gevolg is dat door de verbonden data op basis van gecombineerde feiten betere beslissingen genomen kunnen worden.  

TransPower kan onder andere de volgende vragen beantwoorden:  

  • Hoeveel kilometers tegen welke omzet voor welke klant wordt er gereden? 
  • Welke regio’s zijn allemaal rendabel? 
  • Voor welke klant zijn de kosten per pallet/zending/auto hoger dan gemiddeld? 
  • Wat zijn de volumes in een regio of land?  
  • Wat is de omzet per auto, chauffeur of plangroep? 
  • Wat is de gerealiseerde omzet vs prognose 
  • Wat is het gemiddeld brandstofverbruik per auto, chauffeur of standplaats 

TransPower bestaat uit een standaard dashboard waarmee snel en eenvoudig geïmplementeerd en gestart kan worden. Specifieke wensen kunnen worden aangegeven en eventueel verder ontwikkeld. 

Waarom TransPower?

Jij zult je vast en zeker afvragen waarom TransPower dé oplossing is om KPI Rapportages/Dashboards te creëren voor de Transportsector. TransPower is ontwikkeld door E3 Logistiek Consultancy en Puur ICT. E3 Logistiek Consultancy beschikt over veel kennis van de Transportsector, waardoor dit bedrijf uitstekend weet naar welke antwoorden bedrijven uit de Transportsector op zoek zijn. Puur ICT beschikt over veel kennis omtrent het Microsoft platform, waardoor er samen een krachtig dasboard is gebouwd. Tot slot wordt er binnen TransPower gewerkt met systemen die je al hebt, waardoor deze oplossing relatief goedkoop is.  

Heb jij vragen over TransPower? Stel ze gerust, want wij beantwoorden ze graag.  

RSS
Facebook
YouTube
LinkedIn